EVO Studio

Ce este un site web

24/03/2014

Ce este un site web

Probabil ca aceasta intrebare isi avea rost acum multi ani, cand Internetul era inca la inceput. Acum, dupa expansiunea pe care a avut-o, aproape toti avem idee ce este un site web.

Ce conteaza insa, este ca aceasta idee sa fie una corecta si concreta. Necreand confuzii, vom sti exact ce ne trebuie, iar astfel economisim timp si bani atunci cand dorim sa achizitionam un site. De aceea imi permit sa prezint pe scurt ce este un site web si de cate tipuri.

Un site web este reprezentarea cuiva sau a ceva pe Internet. Prin intermediul unui site web putem prezenta o persoana, un produs, o firma, un oras sau o idee. Insa datorita evolutiei tehnologiei si a diversificarii pietei, astazi un site web se imparte in site web de prezentare, blog, portal, director web, magazin online, catalog online, pagina web si chiar aplicatie web. Aceasta ramificare nu este doar perfect justificata ci si utila. Ne ajuta sa intelegem de ce tip de site web avem nevoie si care s-ar potrivi mai bine cu bugetul pe care il avem.

Pentru bugete mici sau chiar foarte mici, o pagina web bine structurata si optimizata este ideala. In cadrul ei putem prezenta succint misiunea si serviciile oferite.

In cazul in care ne dorim o prezenta pe Internet ceva mai elaborata si detaliata, un site web de prezentare este recomandat. Acest tip de site este cel mai versatil, des folosit si intalnit. El poate avea varii forme si dimensiuni in care putem prezenta atat compania si serviciile care le ofera, cat si produsele, portofoliul si clientii acesteia. Un astfel de site web poate fi obtinut chiar si cu un buget modest.

Un blog se adreseaza, deobicei, celor care scriu, care simt nevoie sa se exprime in mediul online. Insa nu doar lor. Un blog il poate folosi chiar si un pictor, un sculptor, un muzician sau un fotograf. Blogul este folosit de cei care au ceva de zis sau de exprimat printr-o forma sau alta. Blogul este un mod de socializare, un fel de a tine aproape cu cei ca tine, care au aceleasi interese si scopuri. Dar si de catre companiile care doresc sa fie mai aproape de clinetii lor si totodata mai expresive si dinamice.

Si da, un blog poate fi integrat intr-un site web. Astfel reusind sa obtineti formula ideala a unei prezente pe Internet. Cat despre costurile de realizare a unui blog, acestea difera. Totusi, este de retinut faptul ca puteti avea un blog cu costuri zero.

Catalogul online se adreseaza celor care nu lucreaza cu stocuri sau care vand, produc doar in baza unei comenzi ferme. Diferenta dintre un catalog online si un magazin online este ca in cazul primului comenzile se fac telefonic sau via formular de comanda. Pe langa asta, un catalog online nu are nevoie de module precum “utilizatori” sau “cos de cumparaturi”. Ceea ce-l face sa fie mai simplu si mai ieftin.

Magazinul online este forma completa si cea mai utilizata pentru comertul pe Internet. Costurile unui magazin online sunt mult mai reduse decat cele ale unui magazin din oras. Pe langa acest avantaj, cu un magazin online puteti ajunge la un numar de clienti mult mai mare, lucru ce va determina ca profitul dvs sa creasca.

Un director web, un portal web sau o retea de socializare reprezinta acel tip de site web foarte mare. Iar acesta se adreseaza, deobicei, celor care au ideei de astfel de proiecte si vor sa investeasca in ele pentru a obtine mai tarziu un profit sau beneficiu.

Dupa cum puteti vedea, am prezentat la modul cat mai general posibil si simplu, sper eu, ce este un site web si de cate tipuri. Daca totusi aveti nelamuriri si nu stiti ce tip de site vi se potriveste, va rugam sa ne contactati. Vom incerca sa fim cat mai pe intelesul dumneavoastra.