EVO Studio

Marketing online

Sau cum ii se mai spune in popor “publicitate pe internet”, reprezinta un spectru larg de servicii conexe care la un loc au un singur scop si anume promovarea afacerii tale.

Dupa cum deja probabil banuiesti, in momentul de fata marketing este impartit in “online”, adica toate formele de promovare pe Internet, si “offline”, respectiv tote formele de publicitate clasica, unele dintre ele reinterpretate.

Insa, cum traim in era in care totul se intampla pe Internet, inclusiv EVO Studio fiind o agentie digitala, ne-am axatat strict pe marketing online. Motiv pentru care am pus la punct o gama completa de servicii din acest domeniu.
Incepand cu web design, apoi servicii SEO si SEM, campanii PPC, creare si distribuire de advertoriale, la noi gasesti toate atributele necesare pentru o promovare online de succes.

Ce inseamna marketing online pentru noi
Orice forma sau canal de publicitate online si de distribuire al acesteia pe care il putem accesa, prin intermediul Internetului, pentru ca sa iti aducem un castig de imagine, notorietate, respectiv cresterea vanzarilor, toate conform unui plan bine pus la punct.

Odata cu evolutia tehnologiei, a produselor si platformelor digitale, marketing online este intr-o continua diversificare, oferind o multitudine de modalitati de promovare cu grade diverse de complexitate. Iar ca afacerea ta fie prezenta pe toate acestea inseamna un efort financiar din partea ta, dar si multa munca si timp alocat pe masura din partea noastra.
Intrucat ambele parti, tu si noi, urmaresc acelasi lucru si anume indeplinirea misiunii de promovare cu succes, pornim intotdeauna de la un plan atent structurat si bine pus la punct.

Scurt istoric
Aparitia Internetului a dat nastere la primele doua modalitati de marketing online: pagina web si email-ul. Altfel spus, intr-o forma incipienta si definita la buna vreme dupa, acestea au fost primele cai de publicitate online prin intermediul carora puteai transmite, direct, un mesaj. Si au ramas in continuare caile de baza in jurul carora sau dezvoltat si altele.
Lucrul acesta ne ajuta sa stim cu ce putem incepe, care ar fi primii pasi importanti atunci cand dorim sa ne promovam online. In primul rand sa apelam la servicii de web design pentru crearea unei pagini web, pe urma sa construim o baza de adrese de email ale clientilor catre care sa le trimitem diverse mesaje promotionale ori informative.

Cum facem marketing online
Pasiunea, creativitatea, atentia la detalii pot reprezenta calitati de necontestat, pe care de altfel ne straduim sa le demonstram ori de cate ori avem ocazia. Insa, atunci cand vine vorba de marketing online “optimizarea” resurselor reprezinta calitatea cea dintai pentru atingerea target-ului dorit. Si ca sa ajungem in acest punct, ne desfasuram activitatea respectand o serie de pasi precisi.

1. Consultanta si analiza
Intai este necesar sa iti cunoastem afacerea. In ce domeniu activezi, serviciile si produsele pe care le ai, portofoliul de clienti si tipologiile de clienti.
Ulterior vom studia modul in care afacerea ta se prezinta, respectiv promoveaza, pe Internet la momentul respectiv. Indentificam punctele slabe si aspectele care te avantajeaza mai putin.
Acesta este primul pas spre un marketing online profesional.

2. Conceperea unui plan
In acest pas rezultatele obtinute de mai sus impreuna cu cerintele pe care le ai, vor fi scrise si aranjate intr-o maniera specifica ce va da nastere la un plan etapizat de marketing online.

Conform acestuia se va implementa fiecare pas in parte si va fi conceputa fiecare campanie de promovare. Vom cunoaste misiunile din cadrul planului, durata si putem estima eventuale adjustari pe parcurs.
Totodata, vom putea obtine si valoarea generala a bugetului necesar pentru desfasurare.

Pe langa asta, in functie de domeniile in care activezi, iti putem sugera si solutii de marketing offline prin reteaua noastra de parteneri.

3. Implementarea, desfasurare, adjustare
Odata pus la punct, incepem implementarea planului in ordinea prioritatilor si importantei fiecarui pas in parte, astfel incat sa respectam bugetul alocat si timpii stabiliti impreuna.
In decursul procesului de marketing online urmarim desfasurarea fiecarui pas, a fiecarei campanii, pentru a estima din timp daca si unde sunt necesare anumite adjustari in ce priveste strategia aleasa pentru atingerea rezultatelor.

4. Rezultate
Mai devreme sau mai tarziu orice plan ajunge la un deznodamant, iar acest lucru inseamna crearea de raporte cu rezultatele fiecarui pas in parte.
In marketing online fiecare rezultat este masurabil si are parametri relativi clari si specifici. Astfel, de exemplu, dupa 2 campanii de promovare ale aceleiasi oferte, poti avea posibilitatea sa faci anumite predilectii cu privire la numarul de vanzari. Ori iti dai seama ca daca schimbi unul sau mai multi paramentri poti schimba numarul sau valoarea acestora.
De altfel, rezultatele sunt de mai multe tipuri. Cele care apar imediat si dureaza o perioada relativ scurta de timp, cum este in cazul campaniilor focusate pe un anumit eveniment, gen Black Friday.
Dar sunt si campanii ale caror rezoltate apar treptat, crescendo, si se manifesta pe o perioada lunga de timp, precum in cazul crearii unui site web ori a unor serii de advertoriale publicate pe o retea de blog-uri.

Recunoastem ca publicitatea este sufletul comertului, insa la EVO Studio punem accent pe inteligenta emotionala a acestuia. Doar asa reusim sa dezvoltam strategii de marketing online creative si cu personalitate, care iti indeplinesc rezultatele dorite.

Ca mod de lucru preferat, fiecare strategie pe care o concepem se poate intinde pe o durata de cateva luni. Iar fiecare pas din ea reprezinta o campanie ale carei rezultate sunt masurabile. De aceea recomandam ca promovarea sa fie variata si diversificata ca forme, mesaje si modalitati de livrare. Dar reprezentativa si facuta in campanii periodice.
Ne place acest mod intrucat ne permite sa iti cunoastem afacerea mai bine si de la o campanie la alta performantele rezultatelor vor creste.

Cu toate acestea, fireste ca nu refuzam nici campanii ocazionale concentrate pe un singur canal si o perioada relativ scurta de timp. Insa misiunea noastra este aceea de a evolua impreuna.

Si intrucat ne place sa sustinem cele spuse, am conceput o serie completa de servicii de marketing online la care poti apela ori de cate ori doresti.

Cere oferta pret

Pentru a cere o oferta de pret personalizata pentru acest tip de serviciu, va rugam sa completati formularul de mai jos.
Campurile marcate cu asterisc * sunt obligatorii.