EVO Studio

Creare site

Serviciile de web design necesare pentru conceperea unui site profesional, de calitate, sunt foarte importante pentru dezvoltarea afacerii pe care o ai.
In functie de cum este construit un site de prezentare, incepand cu partea de design si structura, pana la functionalitati si timpi de incarcare, la fel este perceputa de catre clienti si firma care il detine – imagine, activitate, servicii si produse.

De aceea este important sa cunosti toate aspectele esentiale din cadrul procesului de creare site web. Acestea te vor ajuta sa iei deciziile potrivite pentru a avea un website care transmite mesajul dorit.

Inainte de creare site
De retinut este ca atunci cand ai o afacere, indiferent de marimea ei, localizare, adresabilitate ori domeniu de activitate, prezenta online este vitala. Iar realizarea unui site este pasul cel mai important spre a obtine asa ceva.

Insa, din experientele anterioare ale clientilor nostri, iti spunem ca de la momentul constientizarii acestei necesitati si pana la implinirea ei poate fi o perioada destul de solicitanta pentru tine, ca antreprenor. Asta deoarece majoritatea timpului vei fi prins de activitatile zilnice, apoi ofertele sunt multe si variaza foarte mult de la caz la caz. Astfel, identificarea unei firme de web design care sa asigure serviciile de creare site asa cum iti doresti poate fi o misiune destul de grea, dar nu imposibila.

Ca aceasta perioada sa fie una usoara, in care toate partile implicate sa beneficieze de o experienta placuta, va voi relata aspectele importante din cadrul activiatii de construire site web.

Concepere site
La EVO Studio, atunci cand vorbim despre creare site ne gadim la conceperea acestuia conform unei structuri specifice domeniului de activitate din care afacerea respectiva face parte.
Cat si de respectarea unui manual de branding, daca este cazul.
Toate acestea le aliniem intr-o ordine fireasca pentru a obtine un site de prezentare de calitate.

In plus, tinem cont si de bugetul disponibil. Stim ca atunci cand vine vorba de construire site, pretul este un aspect critic care poate ridica multe piedici.
De aceea, unul dintre consultantii nostri in web design iti va analiza cerintele pe care le ai. Pe urma le va optimiza impreuna cu serviciile de creare site cerute, concepand un proiect tehnic in limita bugetului.
Mai exact, pentru a nu renunta la calitate dar sa obtinem un site bun, balansam raportul dintre servicii si cerinte astfel incat sa ne incadram intr-un pret favorabil pentru ambele parti.

De aceea, constant facem eforturi pentru ca fiecare aspect din cadrul procesului de creare site sa fie atent optimizat, iar rezultatul sa fie unul care sa aduca satisfactie.

Pret creare site
In realitate sunt mai multe modalitati de a construi un website, in functie de ce conteaza mai mult in ecuatia “marime afacere – domeniu de activitate – modalitate concepere site – target – pret”

Daca pretul unui site este foarte important si dorim sa obtinem unul cat mai ieftin, atunci avem doua optiuni. Fie alegem o structura simpla cu un design custom. Fie mergem pe un template pentru a beneficia de o structura mai bogata ca numar de pagini web.

In schimb daca dorim construirea unui site de la zero, ca design si platforma, pentru o afacere cu piata la nivel national, dintr-un domeniu in care concurenta este mare, atunci bugetul pentru concepere site web trebuie sa fie pe masura.

Cu toate acestea, exista si cai de mijloc care asigura realizarea unui site de prezentare cu un design personalizat, dar pe o platforma “open source”, precum WordPress, pentru care se poate programa functii si functionalitati custom, specifice proiectului.

In concluzie putem spune ca pretul unui site variaza de la cateva sute la cateva mii de euro. Totul tine de factorii care conteaza cel mai mult din cadrul proiectului si de cum se optimizeaza fiecare pas din cadrul procesului de creare site.

De aceea, inainte de a obtine pretul unui site, incearca sa ai o discutie consultativa pe tema proiectului cu un specialist in web design. Impreuna cu acesta vei reusi sa calibrezi fiecare cerinta iar la final sa obtii un pret real pentru un site de calitate.

Diferenta dintre “Creare” si “Realizare”
Chiar daca la prima vedere par sinonime, cele doua cuvinte cheie puse in contexul serviciilor de web design aduc cateva diferente importante.

Cand spunem “creare site” ne referim la conceperea de pagini web de la zero. In primul rand ca structura si aspect grafic, iar in al doilea rand ca functii si functionalitati. Astfel pot fi intrunite toate cerintele/necesitatile unui client cand vine vorba de prezenta pe Internet al afacerii sale.

Atunci cand zicem “realizare site” exprimam un tip de serviciu prin care se construieste un site web in baza unui template care vine cu design si functionalitati predefinite. Prin urmare site-ul se va limita strict la acestea, dar nu obligatoriu.
In cazul unui buget care nu este foarte strict, un template web poate fi personalizat. Mai exact din punct de vedere grafic putem personaliza anumite parti din site sau chiar adauga unele noi.

In concluzie nu e gresit nicicum, atat timp cat indiferent de modalitatea aleasa procesul in sine este atent optimizat pentru a oferi un site bun.

Cu siguranta, in ceea ne priveste ca si agentie de web design, suntem concentrati mai mult pe partea de “creare site” decat cea de “realizare site”. Si aici nu fac referire la faptul ca am putea castiga mai mult, ci la dorinta noastra de a ne exprima pasiunea pentru design web si dorinta de a crea un website unic.

De ce este important un site
Un site reprezinta unul dintre pasii esentiali in digitalizarea afacerii pe care o ai. Prin prezenta continua pe care o asigura, un site de altfel ofera transparenta, promovare, si un mediu proprice pentru vanzare.

O pagina de Facebook este buna, insa aceasta nu va egala niciodata valeitatile unui site. In cazul acestuia tu esti proprietarul, iar informatiile le poti afisa cum iti doresti si cum te avantajeaza mai bine. Fara a avea constrangerile unei pagini de Facebook.

CONSTRUIRE SITE WEB
Indiferent ca alegem procedura de “creatie” ori cea de “realizare”, cand ne apucam sa facem un site web etapizam munca in cativa pasi esentiali.
Este o procedura standardizata cu scopul de a aduce rezultate pozitive in cadrul colaborarii noastre.

1. Consultanta
Un procedeu in cadrul caruia discutam despre ideile, cerintele pe care le ai si tipul de site dorit.
Dar si despre firma ta, domeniul de activitate, serviciile si produsele oferite, dupa caz. Plus pe ce ar fi bine sa punem accent si cum sa fii perceput in comparatie cu concurenta.

Toate acestea sunt cu scopul de a analiza proiectul si marimea lui in urma caruia rezulta pretul si timpul de executie.

2. Concepere proiect tehnic
Se va face ulterior consultantei si in baza informatiilor obtinute.
Este extrem de util pentru toate partile implicate in cadrul dezvoltarii proiectului. Noi stim ce avem de facut, tu stii ce trebuie sa urmaresti si ce obtii la final.
Mai mult decat atat, proiectul tehnic va fi atasat la contractul de prestari servicii web design pentru a face receptia lucrarii cat mai usoara. De asemenea el ofera toate informatiile necesare in baza carora se va executa fiecare pas din procesul de creare site.

3. Design
In urma consultantei culegem date si despre aspectul grafic pe care il creionam in baza structurii care reiesa din proiectul tehnic.
Astfel schitam fiecare pagina web in parte, ceea ce se numeste design site pe care fie il concepem de la zero, daca bugetul ne permite, fie iti furnizam un template in baza caruia construim website-ul dorit.

In cadrul unui site de prezentare ne concentram pe partea de design. Acesta este conceput conform standardelor de marketing. Trebuie sa evidentieze povestea ta, sa aibe cursivitate si sa asigure o navigare prietenoasa. Pentru asta simplificam meniul sau ii aducem o logica fireasca.
Astfel un site iti poate aduce mai multe contracte, respectiv vanzari.

4. Programare
Ca sa definim functionalitatile site-ului specificate in proiectul tehnic, cat si pentru a implementa designul este necesar acest pas.
Astfel, obtinem la final un site functional asa cum ne-am propus.
Ulterior acesta va fi supus unor teste specifice pentru a ne asigura de buna functionare, cat si de faptul ca este responsive, adica accesibil si vizibil de pe toate dispozitivele(smartphone, tableta, laptop, notebook, desktop).

O programare executata corect asigura o navigare fluida pe site, ceea ce va crea o experienta placuta utilizatorilor tai.

5. Texte, poze si alte materiale
Un site fara continut arata precum un magazin gol. De aceea iti recomand sa te apuci de realizarea lui imediat dupa ce stabilim proiectul tehnic si ai o structura clara.

In functie de buget si responsabilitatile mentionat in proiect, putem concepe noi in intregime contintul. De la texte convingatoare si pe subiect, pana la poze si prezentari video profesionale. Insa chiar si asa, vom avea nevoie de implicarea ta pentru a ne pune la dispozitie informatiile necesare crearii continutului.

O alta varianta ar fi aceea in care contintul il faci in regim propriu si, in functie de resurse si posibilitati, noi il vom adapta, optimiza.

La final ne putem ocupa si de introducerea continutului, astfel vei obtine un site web la cheie.

6. Optimizare SEO
Chiar daca este pus ca ultim punct, trebuie stiut ca fiecare site web conceput de noi are o optimizare SEO de baza inca din faza de proiect.
Cu toate acestea, optimizarea SEO profesionala cere timp si un buget pe masura. Si este recomandat sa fie facuta in cadrul procesului de creare site. Asta deoarece un site nou are nevoie de, in medie, de un interval de 1-3 luni pentru a aparea in Google.

Intrunind toti acesti 6 pasi, la capacitate maxima, in cadrul unui proiect, putem spune ca vei beneficia de un pachet profesional de servicii creare site.
Fiecare site web creat intruneste aspectele aferente ale afecerii tale si domeniului de activitate din care aceasta face parte. Astfel veti fi mai usor de identificat, iar informatiile de pe site vor fi parcurse cu usurinta.

Pe langa toate acestea mai trebuie stiut ca pentru infiintare site mai ai nevoie si de alegerea unui nume, respectiv a unui domeniu(.ro, .com, .eu, etc) si servicii de gazduire.
Chiar daca nu oferim asa ceva, in cadrul pasului “Consultanta” ne putem ocupa de identificarea si achizitia lor in numele tau, dar numai in baza unui acord.

Creare site este unul dintre serviciile de web design cel mai des cerute, mai cu seama ca acesta poate fi si rapid, in functie de modalitatea de construire si tipul de site web dorit.

In cazul in care cauti servicii profesionale de web design, te invitam sa ne ceri o oferta pentru a obtine un pret exact.

Cere oferta pret

Pentru a cere o oferta de pret personalizata pentru acest tip de serviciu, va rugam sa completati formularul de mai jos.
Campurile marcate cu asterisc * sunt obligatorii.