EVO Studio

Creare magazin online

Concepem magazine online utilizand platforme specializate de ecommerce, atat de tip “open source” cat si dedicate, construite “custom”, special pentru proiectul tau.

Comertul online reprezinta viitorul pentru domeniul “vanzari” si este intr-o continua crestere si dezvoltare. Acest lucru face ca serviciul de creare magazin online sa fie foarte cerut dintre cele pe care o firma de web design le ofera. Este un serviciu complex ce implica multa munca, atentie si dedicare.

Fireste, comertul online poate fi practicat in varii forme, insa un bun comerciant detine si un magazin online. Cat mai bine configurat si structurat, cu un design web aferent, astfel incat sa asigure clientilor sai o navigare usoara si o experienta de shopping placuta.

A avea un magazin online nu reprezinta doar un canal de vanzare, ci aduce un plus de valoare imaginii afacerii tale. Reprezinta o declaratie de profesionalism si transparenta in fata clientilor.

Inainte de creare magazin online
Sunt cateva aspecte pe care ar trebui sa le cunosti si sa le analizezi inainte de a cere servicii de realizare magazin online. Si aici ne vom referi strict la cere care influenteaza implementarea acestui tip de serviciu.

In primul rand trebuie sa te hotarasti daca vinzi doar National sau si International.

Pe urma, iti recomandam sa stabilesti modalitatile de plata(ramburs si/sau online) si monedele agreate. Poate ar fi o idee buna sa iei in calcul si monedel virtuale.
In baza deciziilor va trebuie sa te orientezi cu privire la procesatorii de plata online si sa alegi cel putin o firma de curierat.

Dupa ce ai relativ clar aceste aspecte, poti incepe sa ceri oferte de creare magazin online.

Concepere magazin online
Atunci cand discutam despre construirea de magazine online, la EVO Studio incercam sa oferim clientilor cele mai bune solutii care sa se incadreze in buget si sa le indeplineasca cerintele pe care le au.

Iti putem acorda consultanta necesara ca sa putem reusi sa optimizam fiecare aspect esential din proiectul tau si sa alegem platforma de ecommerce corecta.

In cadrul procesului de creare magazin online vom tine cont de piata careia te adresezi, brandul pe care il ai si tipul de produse si servicii comercializate.
Toate acestea le vom impacheta atent intr-un design care se te reprezinte cat mai bine. Cu o interfata care sa creeze o experienta de shopping online cat mai placuta clientilor tai.

Bineinteles ca nu vom uita nici de functiile, functionalitatile si modulele esentiale din cadrului magazinului. Aici vorbim despre module de marketing, cele de creare de promotii si oferte, dar si integrari cu procesatori de plati si alte magazine online ori feed-uri de produse si programe de gestiune si contabilitate.

Astfel, la sfarsitul procesului de realizare magazin online, vom obtine unul performant, care sa iti fidelizeze clientii si sa iti aduca profit.

Pret creare magazin online
Pretul unui magazin online poate incepe de la cateva sute de euro si sa ajunga la mii de euro. Totul variaza in functie de structura, marime, platforma, design si adresabilitate.

Cand ne referim la structura nu luam in calcul numarul de pagini, ci grupele de produse si specificatiile lor in baza carora se vor face cautari/sortari/filtrari. Cu cat sunt mai multe si complexe, cu atat pretul va creste.

Marimea magazinului online inseamna numarul de produse si servicii care se vor pune spre vanzare. Un numar foarte mare necesita resurse mai multe. Atat pe parte de server, unde se face gazduirea, dar si la nivel de programare. Aceasta trebuie executata intr-o maniera in care sa optimizeze/echilibreze consumul resurselor, pe cat posibil.

Platforma de ecommerce aleasa va influenta in mod direct pretul. Alegerea uneia “open source” clar va mentine un pret mai jos decat una conceputa de la zero special pentru un proiect anume.
Insa chiar si asa, functiile si functionalitatile pe care ni le dorim in plus si care trebuie create, influenteaza pretul.
Spre exemplu, daca sortarea/filtrarea produselor este una generica, pretul poate ramane spre mic. Daca dorim un sistem de sortare/filtrare avansat, dupa marime/greutate/culoare, pretul creste.
De asemenea si integrarile de API-uri pentru mai multi procesatori de plati online, programare de gestiune, marketplace-uri si altele, duc la cresterea pretului.

Design-ul este iarasi un factor care influenteaza pretul. Unul simplu, facut pe baza unui template este mai ieftin decat unul creat de la zero.

Altfel spus, cu cat aportul de munca este ridicat in cadrul procesului de creare magazin online, cu atat pretul creste.
Cu toate acestea, una dintre misiunile EVO Studio fata de client este aceea de a optimiza fiecare pas din cadrul dezvoltarii unui proiect intr-o maniera armonioasa cu bugetul si cerintele.

Diferenta dintre “Creare” si “Realizare”
Pentru multa lume cele doua cuvinte sunt sinonime. Insa in mentalitatea EVO Studio sunt diferente importante intre “creare magazin online” si “realizare magazin online”.
Acestea se reflecta in aportul de munca, pret si timpul de executie. Diferente care se pot traduce in luni de munca si mii de euro investiti.

Prin “creare magazin online” facem referire la construirea unui magazin online ca platforma, functii si functionalitati, de la zero pe un framework ales, dedicat doar pentru un proiect anume.
La care se adauga si conceperea designului in aceeasi maniera.

In formularea “realizare magazin online” vizam conceperea unui magazin pe o platforma existenta cu functii si functionalitati predefinite. Unde instalam pluginuri si module deja existente.
Iar partea de design poate fi facuta pe baza unui template web. Toate acestea pentru obtinerea magazinului in cadrul unui buget redus.

Fireste ca exista si cai de mijloc prin care contruim un magazin online unic plecand de la o platforma existenta si la care cream functionalitatile si modulele dorite, cat un design unic.

Oricare ar fi modalitatea aleasa prin care obtinem un magazin online, nici una nu este gresita.

De ce este important un magazin online
Astazi poti vinde pe Internet oricum. Pe Facebook, marketplace-uri dedicate sau site-uri de anunturi online.
Insa un magazin online face diferenta. El prezinta afacerea ta intr-un mod reprezentativ. Iti promoveaza imaginea, seviciile si produsele si genereaza comenzi asa cum iti doresti, fara constrangeri impuse de terti.
Conteaza sa vii prezent peste tot pe Internet, dar un magazin online este important pentru a oferi “greutate” si transparenta fata de clientii tai cu privire la ceea ce comercializezi.

CONSTRUIRE MAGAZIN ONLINE
Conceperea unui magazin online este etapizata in cativa pasi deosebit de importanti pentru optimizarea muncii, a pretului si rezultatul obtinut.
Fie ca punem accent mai mult pe conceptul de “creare” ori pe cel de “realizare” sau mergem pe o cale de mijloc, in procesul de dezvoltare magazin online vom parcurge toti acesti pasi optimizati in funcite de buget.

1. Consultanta
Vom discuta in amanunt ce fel de magazin online doresti. Ce game de produse vrei sa vinzi si piata careia te adresezi.
Despre modalitatile de plata si firmele de curierat care te pot avantaja si ajuta in baza celor de mai sus. Cat si despre targetul pe care il ai in primul an de la lansare.

Rolul consultantei este de a analiza ceea ce doresti, de a defini un proiect tehnic si un buget. In cazul in care ai deja un buget, atunci consultanta are ca scop conceperea si optimizarea proiectului tehnic pentru a se incadra in acesta.

2. Proiect tehnic
Rezultat in urma unei consultante profesionale, defineste harta intregului proiect. Stim cat costa, cat dureaza, fiecare ce are de facut si, cel mai important, vei sti ceea ce vei primi la final.

In cadrul procesului de creare magazin online proiectul tehnic este atent urmarit si se dezvolta pas cu pas. Stim ce platforma de ecommerce sa folosim, ce module trebuie sa dezvoltam si cum va arata structura magazinului, dar si designul acestuia.

3. Executie
Dezvoltarea magazinului online se imparte in doua segmente importante.

Design, cel cu care vom incepe imediat dupa definitivarea proiectului tehnic. Astfel vom sti cum trebuie sa arate magazinul si unde sa implementam sectiunile esentiale din proiect.
Grafica unui magazin online poate fi creata de la zero sau personalizata in baza unui template ales. Iar daca este cazul, stim cum sa respectam un manual de branding.

Interfata magazinului online va fi moderna cu un design responsive pentru a fi atractiv, usor de accesat si navigat atat de pe mobil si tableta cat si de laptop sau desktop.

Programarea asigura conceperea tuturor functiilor, functionalitatilor si modulelor unui magazin online. In cadrul acestui pas putem integra mai multe API-uri. Dar si optimizam, pe cat posibil, consumul de resurse pe parte de server, in baza platformei de ecommerce alese.
Prin programare incercam sa oferim fluiditate si rapiditate la incarcare.

Atat programarea cat si designul vor fi conforme cu standardele web in vigoare. Toate acestea pentru a crea o experienta placuta clientilor magazinului tau.

4. Testare
Inainte de a face public un magazin online, acesta trece printr-o perioada de testare in care verificam buna functionare a fiecarei parti, cat si stabilitatea platformei.
Facem cautari/sortari/filtrari, executam o serie de comenzi, o parte le confirmam altele le anulam sau refuzam. Adaugam si stergem produse si oferte. Cream, confirmam si stergem conturi.
Dupa ce ne convingem ca toate acestea functioneaza perfect, curatam baza de date si publicam magazinul online pe Internet.

5. Continut
Trebuie stiut ca ne putem ocupa de crearea, adaugarea si gestionarea continutului unui magazin online.

Asta inseamna ca iti putem concepe o modalitate prin care importi din fisiere externe toate produsele de care ai nevoie cu specificatiile lor. De asemenea, putem concepe descrieri unici pentru fiecare produs in parte.
In plus oferim servicii profesionale de fotografie si filmare produs.

6. Optimizare SEO
Nu in ultimul rand, este bine de stiut ca fiecare magazin online pe care il concepem beneficiaza de o optimizare SEO basic, inca din faza de proiectare.
Tinem cont de stardele SEO atunci cand construim un magazin, aspect care permite ulterior ca acesta sa fie optimizat si mai bine.

De retinut ca optimizarea SEO completa este bine sa fie ceruta inca de la inceput, daca se doreste. Acest proces are nevoie de timp si un buget corespunzator.
Un magazin online nou lansat are nevoie de o perioada de cateva luni pentru a aparea in Google pe cuvintele cheie dorite.

A face optimizare SEO pentru magazin online poate fi o misiune dificila, care dureaza in functie de cat de mare este magazinul, ce game de produse cuprinde, respectiv cuvintele cheie pentru care se doreste optimizarea. Insa nu e o misiune imposibila. Aceasta optimizare completeaza magazinul facandu-l sa devina si mai profitabil in timp.

Pe langa toti acesti pasi din procesul de creare magazin online, ne putem ocupa de indentificarea unui nume de domeniu .ro, .com sau ce extensie doresti, conform cu numele magazinului.
Putem sa facem achizitia acestuia cat si a unui pachet de gazduire conform specificatiile din cadrul platformei de ecommerce alese.

Atunci cand iti facem un magazin online, tinta noastra este ca sa iti recuperezi investitia facuta intr-o perioada de 12 luni de la finalizarea si predearea acestuia.
O consideram o tinta comuna, care face subiectul colaborarii noastre pe toata durata ei.

Daca doresti sa beneficiezi de un serviciu profesional de realizare magazin online, te invitam sa ne ceri o oferta pentru a obtine un pret estimativ.

Cere oferta pret

Pentru a cere o oferta de pret personalizata pentru acest tip de serviciu, va rugam sa completati formularul de mai jos.
Campurile marcate cu asterisc * sunt obligatorii.