EVO Studio - identitate, promovare și digitalizare EVO STUDIO EVOLUTION NEXT

SERVICIIX

Concepute și structurate special pentru a acoperi toate necesitățile oricărei companii pentru creare identitate, promovare și digitalizare.

PRODUSEX

EVOSISTEMX

COMPANIEX

Suntem o agenție digitală multidisciplinară de tip "One stop shop"

VEZI CATEGORII

BLOGX

Aenean a laoreet neque. Suspendisse sem est, scelerisque sed aliquam eget, pharetra vitae arcu. Aliquam quam diam, sollicitudin bibendum tincidunt id, maximus quis metus.

Care sunt criteriile ce stabilesc bugetul crearii unui site

Care sunt criteriile ce stabilesc bugetul crearii unui site

Pentru a putea afla cat costa un site trebuie sa avem o lista de criterii ce stabilesc bugetul necesar. Mai mult, aceste criterii ne ajuta sa stabilim si proiectul tehnic al unui site, prin urmare vom sti exact ce sa cerem si ce vom primi.

In continuare voi enumara doar criteriile esentiale.

1. Tipul de site

In primul rand acest criteriu creioneaza harta site-ului, stabileste functiile si functionalitatile pe care un site web trebuie sa le aiba si defineste prima parte a pretului.

In plus, criteriul ne ajuta sa stabilim si ce fel de gazduire web avem nevoie.

Daca vorbim de un simplu site de prezentare, atunci acesta va functiona pe aproape orice tip de gazduire. In cazul unui site precum portal web este probabil necesar o gazduire de tip VPS(virtual private server, care are un aport de resurse crescut), unde pretul abonamentului lunar este mai mare decat in cazul unui cont de gazduire web shared.

2. Design

O alta componenta importanta a unui site web este designul. Cum ne reprezinta si cum ne diferentiaza fata de concurenta.

Dar designul inseamna mai mult decat atat. El trebuie sa ofera uzabilitate si experienta unei navigari usoare si intuitive. Practic, asigura elementul cel mai important, determinarea unei interactiuni dorite, spre exemplu aducerea vizitatorului(utilizatorului) in punctul de contact/achizitie.

Astfel, daca folosim un template web, unde personalizam anumite parti, atunci pretul este mult mai mic decat in cazul in care concepem un design de la zero bazat pe anumite criterii sau un manual de branding.

3. Copywrite

Conceperea textelor este partea cea mai des neglijata la un site.

Din dorinta de a economisi timp, bani, dar si din lipsa de inspiratie, o parte dintre clienti nu pun accent pe asa ceva. De cele mai multe ori se lucreaza cu texte preluate si prea putin corect modificate/adaptate.

Nu uitati ca, pe langa design, textele si pozele de pe un site sunt singurele care “vorbesc” cu potentiali clienti care va viziteaza site-ul.

4. SEO

Optimizarea SEO confera posibilitatea unui site ca acesta sa se regaseasca pe prima pagina, in Google, pentru o serie de cuvinte cheie. SEO este important deoarece asigura o buna parte dintre vizitatorii care acceseaza un site web.

In cazul in care doriti sa aveti partea de SEO inclusa(in timpul procesului de creare site) atunci ea ar trebui sa fie pozitionata imediat dupa stabilirea tipului de site web(primul criteriu). Asta deoarece partea de SEO poate influenta structura, textele si chiar designul unui site. Cu siguranta puteti face SEO si ulterior, dupa realizarea site-ului, doar ca, personal, recomand sa il faceti inca de la inceput, iar in timp intretinut si adaptat dupa caz si evolutie.

5. Adaugarea continutului

Crearea unui site web la cheie implica si adaugarea continutului la nivelul la care site-ul web are toate informatiile necesare si poate fi publicat.

Acestea sunt cele 5 criterii care stabilesc bugetul unui site web si nu toate sunt obligatorii. In functie de criteriile alese pretul unui site poate scade sau creste.

Prin urmare stabilim un site in baza unui buget prestabilit sau stabilim bugetul in baza unui site si a ceea ce ne dorim de la acesta.

ARTICOLE SIMILARE