EVO Studio - identitate, promovare și digitalizare EVO STUDIO EVOLUTION NEXT

SERVICIIX

Concepute și structurate special pentru a acoperi toate necesitățile oricărei companii pentru creare identitate, promovare și digitalizare.

PRODUSEX

EVOSISTEMX

COMPANIEX

Suntem o agenție digitală multidisciplinară de tip "One stop shop"

VEZI CATEGORII

BLOGX

Aenean a laoreet neque. Suspendisse sem est, scelerisque sed aliquam eget, pharetra vitae arcu. Aliquam quam diam, sollicitudin bibendum tincidunt id, maximus quis metus.

Cat costa un site?

Cat costa un site?

“Cat costa un site ?” este o intrebare des intalnita de catre orice firma care ofera servicii web design. O intrebare simpla, corecta, dar cu un raspuns destul de complex.

Pentru a afla cat costa un site, in mod normal, clientul ar trebui sa raspunda la un set de intrebari, care difera de la o afacere la alta si in functie de tipul de site web dorit. Iar in baza raspunsurilor oferite se creaza o discutie de unde rezulta un pret. Practic, aceasta abordare este una dintre bunele practici ce stau la baza procesului de creare site.
Dar acest lucru il vom discuta pe larg intr-un articol viitor prin care vom seta criteriile bugetului unui site web.

Acum ne vom concentra strict pe intrebarea “cat costa un site” pusa intr-un cadru des intalnit, acela in care clientul il vrea repede, iefin si bun si raspunsul trebuie sa fie prompt.
Ei bine, un site web costa aproape nimic, depinde cat de mult inseamna pentru tine, insa gratis nu exista.
Nu este o ironie ci purul adevar si am sa explic.

Un site web gratis costa timpul vostru si prezenta in online.
Mai exact puteti crea un site gratuit pe una dintre platformele de specialitate, insa va fi limitat in spatiul alocat, nu vei avea adresa web si email personalizata si va trebui sa aloci timp personal ca sa il creezi, iar timpul costa bani. Deci nu e gratis la final.

Prin urmare, pretul minim(estimativ) a unui site web este:
– 10 euro nume domeniu / an
– 25 euro gazduire / an
– un template gratuit sau unul contra cost(50 euro)
– timp alocat sa il construiti singur
Total: pana la 85 euro + costul timpului alocat realizarii. Mai exact cati bani ati castiga din ceea ce stiti sa faceti in timpul pe care l-ati alocat sa va construiti singur un site web?!

Alfel spus.
Revenind la intrebarea “Cat costa un site ?”, in cazul in care il veti face cu o firma de web design ori freelancer, va punem la dispozitie o lista de elemente care compun pretul:
1. orice site web are nevoie de un domeniu – .ro, .com, etc – pentru care se va plati minim 10 euro / an
2. spatiu de gazduire, cum ziceam si mai sus, 25 euro / an
3. procesul de creare site – daca dorim un site static, fara baze de date, fara interfata de administrare si alegem un template gratuit, pe care-l personalizam putin si la care doar introducem continutul, se va plati undeva la 100 euro. Pentru un site de prezentare cu interfata de administrare, baza de date, putem merge pe o varianta de WordPress, cu template, iar aici avem costuri minime in jur de 300 euro
4. apoi executia continutului – texte, poze – cine le scrie/face ? Daca beneficiarul se ocupa de acestea, atunci nu-l costa decat timp, in caz contrar costurile minime ar fi in jur de 50 – 100 euro
5. si nu in ultimul rand serviciile de optimizare SEO, ce pot porni ca pret de la 100 euro

Astfel, daca am calcula cele de mai sus, ar trebui stiut ca punctele 1 si 2 se platesc anual, celelalte o singura data, la realizarea lor, iar totalul il veti stabili in functie de ce doriti sa obtineti.
Trebuie sa aveti in vedere ca preturile expuse sunt orientative. Ele variaza de la site la site, in functie de cerinte si de cine il creaza. Iar scenariul de mai sus a fost croit in jurul ideei de start-up, unde am incercat sa pastram o balanta echilibrata intre pretul platit si valoarea primita.
Important este sa retineti cele 5 puncte care stau la baza stabilirii bugetului pentru crearea unui site web.

Daca aveti nevoie de consultanta, nu ezitati sa ne contactati.

ARTICOLE SIMILARE