EVO Studio

Ce nu se pune pe un site web sau ce nu ar trebui sa contina un site web

02/04/2014

Ce nu se pune pe un site web sau ce nu ar trebui sa contina un site web

Intr-unul din articolele anterioare va spuneam ce ar trebui sa contina un site web, acum e timpul sa aflam ce greseli sunt de evitat atunci cand dorim sa ne facem unul.

Indiferent de cat de multe tipuri de site web exista, va spun ca sunt si cateva lucruri care nu trebuie puse pe un site web. Iar aici nu fac referire la minimul de decenta, ci la eleganta cu care ne prezentam prin intermediul acestuia.

In primul rand continutul unui site web trebuie sa fie in concordanta cu tipul de site si publicul caruia ne adresam. De exemplu, pe un site web de prezentare al unei firme nu are ce cauta muzica. Mai ales daca nu reprezinta afacerea sau nu detineti drepturi de proprietate asupra ei. Pe langa asta, imaginati-va ca sunteti intr-un spatiu public sau acasa cu boxele deschise si accesati site-ul unei societati pentru a afla niste detalii, moment in care s-ar auzi brusc muzica. Nu cred ca v-ar conveni. Este deranjat si nu e profesional. Mai ales ca in materie de muzica gusturile difera de la un om la altu.

Pe urma, incercati sa va feriti de tipul de site web facut integral sau care sa aibe prea multe efecte. Un astfel de site se incarca greu si nu este atat de bine optimizat pentru motoarele de cautare. Consider ca un astfel de site web este mai util atunci cand ne dorim sa prezentam un produs sau serviciu intr-un mod foarte interactiv.

O alta greseala grava este utilizarea primei pagini din site, aproape goala, ca pagina de “landing” de unde vizitatorul isi alege doar sectiunea care vrea sa o viziteze. O astfel de pagina web intarzie accesul la informatie pentru acel vizitator si totodata nu va aduce nici un beneficiu vis-a-vis de motoarele de cautare, poate doar penalizari. Prin urmare, prima pagina a unui site web trebuie sa fie rezumatul acestuia, in care detaliem, pe scurt, toate sectiunile de maxim interes.

Nu va trebuie un buget mare pentru creare site web. Adoptati un aspect curat si ingrjit, o structura ordonata si usor de accesat, iar informatia sa fie reprezentativa. Feriti-va de continut copiat din alte parti sau repetat la nesfarsit.

Cam acestea sunt principalele lucruri care nu se pun si nu au ce cauta pe un site web. Daca aveti intrebari sau nelamuriri cu privire la ce sa contina sau nu site-ul dvs, nu ezitati sa ne cereti sfatul accesand pagina de contact.